Atıf Yapmak ve Kaynakça Oluşturmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Mendeley ile makale, tez yazarken kaynakçanızı istediğiniz formatta tek bir tık ile kolayca oluşturabileceğinizi, tüm çalışmalarınızı bir depoda saklayabileceğinizi ve tüm bu çalışmalarınıza istediğiniz herhangi bir yerden kolayca ulaşabileceğinizi biliyor musunuz?

Mendeley araştırmacıların verimliliğini ve araştırmacı işbirliklerini artıran ücretsiz bir referans yönetim aracı ve akademik işbirliği ağıdır. Mendeley aynı zamanda yayınları düzenlemenizi, not almanızı ve atıf vermenizi sağlayan etkin bir referans yönetim sistemidir. Bununla birlikte, benzer alanlardaki araştırmacıların bir araya gelmesine ve yeni araştırma trendlerini takip etmelerine olanak sağlayan, dünyada 5 milyondan fazla kullanıcısı olan bir akademik işbirliği ağıdır.

Kitap, Tez, Makale vb. Hazırlarken Araştırmalarınızı Yönetin

5 GB depolama alanı ile kendi kütüphanenizi oluşturun ve bulutta saklayın

25 kişiye kadar sınırsız kapalı grup oluşturun

Otomatik olarak atıf verme ve kaynakça oluşturma

Mendeley üzerinde belge okuma, not alma, tarama

Profil oluşturma, etki istatistikleri ve görünürlük

Uluslararası işbirlikleri

Kapalı gruplar içinde belge paylaşımı ve ortak yazımlar

Web, bilgisayar ve mobil üzerinde senkronize çalışma

Not:Mendeley Kurumsal Sürüm’den ve yükseltilmiş haklardan yararlanabilmek için kurumsal e-mail adresinizi (@adu.edu.tr ya da @stu.adu.edu.tr) kullanarak bir Mendeley hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Hesabınız oluşturulduktan sonra 24 saat içerisinde otomatik olarak kurumsal grubumuza dahil edilerek yükseltilmiş haklardan yararlanabileceksiniz.

Alternatif olarak kişisel e-mail ile önceden oluşturulmuş bir Mendeley hesabınız varsa Mendeley’de kurumsal grup (Adnan Menderes University) sayfamıza giderek sağ üstte yer alan “Join this group” linkini tıklamanız ve onay e-malini almak için kurumsal e-mail adresinizi girmeniz gerekmektedir.

Erişim linki: https://www.mendeley.com/

Video Kullanım Klavuzu:https://www.youtube.com/watch?v=Gv6_HuCYExM