DENEY HAYVANLARI KULLANIM KURSU DÜZENLENECEKTİR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 12.12.2007 tarih ve 2007/11 sayı ile yayımlanan “Deney hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge” esas alınarak; “ADÜ-HADYEK” ve “ADÜ Tıp Fakültesi Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Laboratuvarı” tarafından 04-13 Nisan 2016 tarihleri arasında “Deney Hayvanları Kullanım Kursu” düzenlenecektir.

EĞİTİMİN AMACI:
Bu programın amacı, deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olmalarının sağlanmasıdır.Araştırmacılara Deney Hayvanları ile çalışırken uymaları gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomi, fizyoloji, histolojileri ve biyokimyasal özellikleri gibi derslerin yanı sıra, hastalıkları, bakım besleme ve üremeleri ile ilgili bilgiler, temel ve özel çalışma modelleri ile denemelerde uygulanan yöntemler uygulamalı olarak verilecektir. Başarılı olanlar “Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

EĞİTİMİN GÜN VE SAATLERİ:
Eğitim programı, 40 saat teorik ve 40 saat pratik olmak üzere toplam 80 saattir. Deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programlarında derslerin %80’ine devam etmek zorunludur. Kursiyerlerin başarılı sayılabilmeleri için kursun sonunda girdikleri sınavdan 100 üzerinden en az 70 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

ÖN KAYIT:
Kurs ön başvuruları için katılımcıların, ön başvuru formunu doldurarak 15-29 Mart 2016 tarihleri arasında hadyek@adu.edu.tr eposta adresine yollamaları gerekmektedir.Ön başvurudan sonra, kontenjan sınırlamasına göre kayıt hakkı kazanan katılımcılar, kesin kayıt yaptıracaklardır (Adnan Menderes Üniversitesi personeli ve öğrencilerine öncelik tanınacaktır)

Kursa kesin kayıtlar, ön başvuru sırası gözetilerek, 29-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.Katılım 40 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.Kurs ücreti Üniversite dışı personel için 500 TLADÜ Öğretim Üyeleri için 400 TLADÜ Araştırma Görevlileri ve Lisansüstü öğrencileri için 250 TL’dir.

ÖNEMLİ TARİHLER:
ÖN BAŞVURU TARİHLERİ: 15-29 Mart 2016
KESİN KAYIT TARİHLERİ: 29-31 Mart 2015
KURS TARİHİ: 04-13 Nisan 2016 (Hafta sonları dâhil)

KESİN KAYITKursa kabul edildikleri kendilerine bildirilen kursiyerler, Kurs ücretini yatırdıktan sonra, banka dekontunu elden teslim edilebileceği gibi faks veya mail yolu ile de iletebilirler.

İletişim:Prof.Dr. M. Dinçer BİLGİN
Uzm.Vet. Hek. Serdar AKTAŞ
Tel: (0256) 2121850/1755
Faks:(0256) 2120146