GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ AÇILDI!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)  Teknokent tarafından lisans ve ön lisans programlarında okuyan öğrenciler için “Girişim Hızlandırma Programı” açıldı. Program kapsamında fikir geliştirme teknikleri, girişimcilik, takım çalışması ve fikri sınai mülkiyet hakları eğitimleri ile mentorluk destekleri sunulacaktır. Olgunlaşan fikirler, melek yatırımcılar ve devlet teşvik sistemleri ile ticarileştirilmesi sağlanacaktır.

ADÜ GİRİŞİM DÜNYASI, GÜÇLENİYOR!

2016 yılında kurulan ADÜ Teknokent, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili ADÜ Rektörü ve ADÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cavit BİRCAN “Girişim hızlandırma programı kapsamında üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin iş fikirlerinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Böylelikle girişimcilik alanında kendini geliştirip, geleceğin iş adamlarına katkı sağlayacağız. Teknokentimiz ile ADÜ girişim dünyası, güçleniyor. Öğrencilerimizin gençlik enerjisini girişimcilik ve proje alanlarında harcaması ülkemiz için çok önemli faktör olacak. İnanıyorum ki ADÜ’den inovatif ve ar-ge tabanlı girişimler yetişecektir. Bu kapsam da Teknokentimiz de kurulan ön kuluçka programını aktif hale getirerek, öğrencilerimizin kullanımına açtık. Aydın ilimiz için katma değer oluşturacak bu ekosistem her girişimci için destek verecektir” ifadelerinde bulundu.

GİRİŞİM HIZLANDIRMA PROGRAMI NEDİR?

İnovatif ve teknoloji tabanlı ticarileştirebilecek girişimleri mentorluk, eğitim, danışmanlık, fon desteği sağlama hizmetleriyle destekleyen bir ön kuluçka programıdır. Girişimcilerin fikirlerine sürdürebilir ticari boyut kazandırmak için fon arayışına gidilir ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan, destek sağlamaları adına danışmanlık hizmetleri sağlanır. Girişimcileri, mentorler ve profesyoneller ile buluşturulup tecrübe paylaşımını sağlayan, girişimlere fon desteği bulmak adına yatırımcılar ile buluşturan bir girişimcilik programıdır. Girişim Hızlandırma Programı inovatif ve ar-ge tabanlı fikirleri olan öğrenciler için hazırlanmıştır diyen ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İYEM “Program içerisinde birçok faaliyet gerçekleştirerek, ticarileştirme boyutu olan genç girişimcilerimize finansman ve teşvik sistemi ile fon arayışı sağlanacaktır. Girişimciliğin erken yaşlarda daha etkin olduğu aşikâr, bu nedenle ekosistemimiz genç girişimcilerin fikirlerini olgunlaştırılması için dizayn edilmiştir” dedi.

BAŞVURU VE DETAYLI BİLGİ!

Programın başvuruları www.aduteknokent.com üzerinden yapılmaktadır. Program hakkında daha fazla bilgi yine ADÜ Teknokent sitesinde bulunmaktadır.

3 Kasım 2017 Cuma - 11:25:55