Üniversitemizin JOVE Video Veri Tabanına Aboneliği Gerçekleşmiştir

Makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanı JoVE (Journal of Visualized Experiments) üniversitemiz erişimine açılmıştır.

Erişim linki
Tanıtım Videosu

JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.325) sahip olan tek video veri tabanıdır.

Abone Olduğumuz Paketler ve Erişim Linkleri:

Biyoloji: 1750 video
Developmental Biyoloji: 180 video
Engineering: 228 video
Medicine: 859 video

JoVE içerisinde abone olduğumuz paketlerde 3017 video makale mevcut olup her ay 90 yeni video eklenmektedir; ayrica videolaraın makalelerini PDF formatini indirebilirsiniz.

Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNASve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir.

İçeriklerin görsel – işitsel olarak kullanıcıya sunulması, yazılı metinde atlanabilecek noktaların daha iyi ve daha kolay anlaşılabilmesine olanak tanımakta ve kullanıcılara vakit kazandırmaktadır.

12 Ocak 2017 Perşembe - 10:30:55