60 Yaş Üstü Tazelenme Üniversitesi Kurulma Süreci Hızlanıyor

21 Kasım 2017 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1299 kez okundu

Üniversitemiz bünyesinde Geroatlas 60 Yaş Üstü Tazelenme Üniversitesinin kurulumu için çalışmalar yürüten ekip, 16 Kasım 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük Makamındaki toplantıya, Aydın eski Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yaşlı Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güzel Dişcigil ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Delibaş katıldı.

Toplantıda, yaşlıların toplumsal hayata daha aktif bir biçimde katılmalarını sağlayacak Tazelenme Üniversitesi projesi hakkında bilgiler alan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesi için süreci hızlandırma kararı aldıklarını söyledi. Geroatlas 60+ Tazelenme Üniversitesini kampüsümüze kazandıracaklarını ve ADÜ’nün yaşlanma ve yaşlılık alanında çalışan, alanında saygın çok değerli öğretim üyelerinin bulunduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Geroatlas 60+ Tazelenme Üniversitesini yaşam boyu öğrenme olarak önemsiyoruz ve Üniversitemiz adına çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz.” dedi.