ADÜ, Türkiye’nin En İyi 23’üncü Üniversitesi Oldu

16 Ekim 2017 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 9052 kez okundu

Eğitim, sağlık, iktisat, turizm gibi alanlarda yaptıkları araştırmalarla dikkate değer raporlar sunan “US News and World Report”un 2017 verilerine göre, Üniversitemiz, en iyi Türk Üniversiteleri listesinde 23.sırada yer aldı.

US News and World Report’un “Eğitim” alanındaki verilerine göre, Dünyanın en iyi 1000 üniversitesi listesine 999. sıradan giriş yapan Üniversitemiz, en iyi Türk Üniversiteleri listesinde 23.sıraya yerleşti. Okulların ve akademisyenlerin araştırma performansları değerlendirilerek elde edilen bu veriler, Dünyadaki akademik çevreler tarafından önemli veriler olarak kabul görüyor.

URAP Verilerine Göre Veteriner Fakültemiz Türkiye İkincisi

Türkiye ve Dünya Üniversiteleri sıralamasını, yükseköğretim kurumlarının akademik başarıları doğrultusunda değerlendirerek oluşturan URAP (University Ranking by Academic Performance)’ın verileri de, Üniversitemizde sevinçle karşılandı.

2016-2017 Akademik Yılı Veterinerlik Alanındaki URAP verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Türkiye ikincisi olurken; Fakülte, Dünya Üniversiteleri listesinde 170. sırada yer aldı. Ülkemiz Veteriner Fakülteleri içerisinde akredite olmuş 5 Fakülteden biri olan Veteriner Fakültemizin eğitim kalitesini her geçen gün arttırması bu başarıyla tescillenmiş oldu.

Üniversitemizin bu önemli başarısına katkı sağlayan tüm araştırmacılarımızı tebrik eder,  çalışmalarında başarılar dileriz.