Çine MYO'da Kaşar Peyniri Üretimine Geçildi

9 Ocak 2018 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1885 kez okundu

Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu (MYO) Süt ve Ürünleri Uygulama Biriminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan üretim izni ile 2006 yılından beri gerçekleştirilen süzme yoğurt ve beyaz peynir üretimi, CMYO 17002 nolu "Geleneksel Süt Ürünlerinin Endüstriyel Boyutta Üretim Olanakların Araştırılması" isimli altyapı projesi ile daha da geliştirilerek, Üniversitemizin ilk kaşar peynir üretimi yapıldı.

Birimde ilk olarak buhar kazanı sistemi kurularak üretim çeşitliliğinin arttırılması amaçlandı. Bu proje ile 1 adet 500 kg kapasiteli çift cidarlı süt pişirme tankı, 1 adet 500 kg kapasiteli peynir teknesi, 1 adet kaşar eritme kazanı, 1 adet eşanjör, 1 adet kantarlı ve metal süzgeçli süt alım teknesi, 1 adet 500 kg kapasiteli salamura tankı, 1 adet 500 kg kapasiteli CIP ünitesi ve 1 adet santrifüj pompa birime kazandırılmış oldu.

 Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Web Tasarım Geliştirme Grubu