Çocuk Gelişimciler Gününde Renkli Görüntüler

27 Mayıs 2019 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 300 kez okundu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Söke Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümleri tarafından “20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü” sebebiyle düzenlenen etkinlik Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul ve Söke

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl’ın katılım ve destekleriyle düzenlenen etkinlikte; Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güler Ünal,

“Gelişim ve Epigenetik” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Aydın Bahçeşehir Koleji 6. Sınıf

öğrencisi Erkin Erdem solo gitar sunumu ile programa renk katarken, Çocuk Gelişimi

Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. B. Tuğba Karaaslan eşliğinde öğrencilerimiz

Çocuk Gelişimi Meslek Andını okudular.

Program; Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Söke Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri; Hüsne Sucuoğlu ve Eyüp Kapçı’nın öğrenim hayatları boyunca gerçekleştirdikleri akademik ve sosyal faaliyetleri içeren sunumlarıyla devam etti. Programda ayrıca çocukların sosyal-duygusal, hareket, hayal gücü ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesinde sıklıkla kullandığımız drama, dans, müzik gibi pek çok etkinliğe yer verildi. “Kibritçi Kız” masalı, Söke Sağlık Yüksekokulu öğrencileri Merve Başak Çankaya, Gamzenur Bayraktaroğlu, Nurenda Taş, Özlem Aydın tarafından, “Salsa Dansı”, Çocuk Gelişimi Programı Yüksek Lisans öğrencisi Gülseren Cizdan ve EFE Dans Akademi’den Hüseyin Efe tarafından, Müzik Dinletisi de Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Halil İbrahim Kaya, Sümeyye Sert, Tuba Savaş ve Nejla Karaer tarafından sunuldu.

Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Söke Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selvinaz Saçan’ın katılımcılara teşekkürü ile tamamlandı.