Davutlar MYO’dan Ödül Yağmuru

5 Mart 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 542 kez okundu

Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından Yunanistan’ın Selanik kentinde bu yıl 11.’si düzenlenen Güney Avrupa Aşçılık Şampiyonası’na damga vurdu.

Şampiyonada Üniversitemiz Davutlar MYO Dr. Öğretim Üyesi, WACS Dünya Kültürel Mutfak Mirası Komisyon Üyesi ve ayrıca Ülkemiz adına Güney Avrupa Aşçılık Şampiyonası’nda jüri üyesi olarak görev alan Şef Emrah Köksal Sezgin’in başkanlığını yaptığı Gastronomi Derneği takımı 8 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya ve 1 merit kazandı.

Üniversitemiz Davutlar MYO takımından Aşçılık Programı öğrencileri bireysel kategorilerde; Kadir Erdönmez “Kuzu tabağından 1 Merit”, Berkan Tumantozlu Restoran tatlı tabağından 1 Bronz”, Enes Akbaş “Balık tabağından 1 Gümüş” ve bununla beraber üniversiteler arası ekip yarışmasından 3 altın madalya ile Güney Avrupa’nın en iyi üniversitesi ödülünü elde etti.  Davutlar MYO, şampiyonada toplamda 11 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya ile Ülkemize büyük gurur yaşattı.