Eğitim Fakültemiz Yeni Binasına Taşınıyor

20 Eylül 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1096 kez okundu

Merkez Kampüsteki ilk bina olma özelliğini taşıyan, bir dönem Rektörlük Binası olarak da kullanılan Eğitim Fakültemiz, eski binasından 20 Eylül 2019 tarihi itibariyle taşınmaya başladı.

2000-2001 Akademik Yılı’nda Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı’na alınan 104 öğrenciyle eğitim-öğretim hayatına başlayan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, yeni akademik yıl ile birlikte yeni binasında eğitim neferlerini yetiştirecek.

Yeni akademik yıla yeni binalarında girecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, “Üniversitemizin ilk binasından ayrılıyor olmanın hüznü ile yeni binada daha etkili ve aktif çalışmalar yürütecek olmanın heyecanını bir arada yaşıyoruz. Yeni binamızın lokasyonu Merkez Kütüphanemize yakın olması bakımından da avantaj sağlıyor. Öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerimiz açısından daha iyi şartlarda çalışma ortamı söz konusu. Derslikler daha modern, çalışmaya sevk edici şekilde tasarlandı. Tefrişat anlamında ve sürecin hızlanmasında ciddi gayretlerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız.” dedi.

Eğitim Fakültemiz toplam 8 bölüm ve bu bölümlere bağlı 16 Ana Bilim Dalı’nda Formasyon ve lisansüstü öğrencileri dahil yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye eğitim- öğretim hizmeti veriyor. KPSS’deki başarı oranlarıyla da adından söz ettiren Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, üniversitemizin gelişim politikaları ile ülkemizin ve eğitim sistemimizin gereksinimleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.