Hastanemiz 7 Yaşında Kalbi Duran Hastaya Şifa Oldu

31 Mayıs 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 335 kez okundu

7 yaşında kalbi duran hasta, yapılan müdahalelerin ardından Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda sağlığına kavuştu.

Muğla’nın Milas ilçesinde okulda yaşadığı kalp durması sonucunda, Muğla’da kaldırıldığı hastanede ilk müdahalesinin yapılmasın ardından Hastanemize sevk edilen hastanın tedavisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nde gerçekleşti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Çelik hastanın durumu ile ilgili verdiği bilgide; hastanın Hastanemize başvurduğunda şuurunun kapalı olduğunu, başka bir merkezde takipli kalp hastası olması sebebiyle Çocuk Kardiyololi Bilim Dalı ile ortak yürütülen bir tedavi gerçekleştirdiklerini belirtti. Yapılan eko sonucunda kalp kasında kalınlaşma tespit edildiğini ifade eden Çelik,  “Kalp kasında kalınlaşmaya bağlı olarak, aort dediğimiz şah damarına giden kanın kısa süreli kesilmesiyle, hastaya oksijen gitmemesi sonucu hastanın bayıldığı tespit edildi. Bu durumunun tekrarlanmaması için kalp ilacına başlandı.” sözleriyle hastanın genel durumu hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğretim Üyesi Elif Çelik, hastanın tedavisinin ikinci gününde solunum cihazından ayrıldığını, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisine çıkarıldığını ve tedavisinin orada devam ettiğini ifade etti. Çelik, “Hastanın durumu 7 yaş için nadir rastlanan bir durum olması sebebiyle özellikle önem taşımakta. Bizler de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ekibi olarak titizlikle ve özveriyle tedaviyi tamamladık. Mevcut durumu olumlu olan hastayı Hastanemizden sağlıkla taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.