Kütüphane Etkinliklerinde Yazar Canan Tan’ı Konuk Ettik

29 Mart 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 819 kez okundu

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve konuşmacı olarak İz, En Son Yürekler Ölür ve Piraye gibi kitapların yazarı Canan Tan’ın katıldığı söyleşi programı 29 Mart 2019’da Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret eden Yazar Canan Tan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, kısa zaman içerisinde büyük adımlar atan Merkez Kütüphanemizin sadece Üniversitemiz ailesine değil Aydın halkına ve araştırmacılara da hizmet verdiğini söyledi. Ziyaret Canan Tan’ın Rektörümüzle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Ziyaretin ardından başlayan etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Romanlarıyla duygularımıza dokunan Canan Tan, söyleşide hayatı ve edebi yaşamı hakkında bilgiler vererek Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olduğunu dile getirdi. Tan, “Eczacı olmasaydım Eroinle Dans ve En Son Yürekler Ölür kitaplarını yazamazdım.” dedi.

Yazın hayatına mizah öyküleri ve çocuk edebiyatı dalında eserler vererek giren Canan Tan,  gülmeyi seven biri olduğunu, bu yüzden mizah öykülerinde kendini bulduğunu söyledi. Mizah öyküleri ve çocuk edebiyatının yanı sıra roman ve şiir türlerinde de eserler veren Tan,   eserlerinin her yaşa hitap ettiğini söyledi.

Edebiyat hayatına lise döneminde yazdığı kompozisyonlarla atıldığını söyleyen Tan, kitaplarını yazarken nasıl süreçlerden geçtiğinden, ilham kaynaklarından bahsedip kitaplarının analizini yaptı. Söyleşi, Tan’ın konuşmasının ardından soru cevap bölümüyle devam etti ve söyleyişi sonrasında öğrenciler Tan’a kitaplarını imzalattı.

Etkinliğin sonunda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özden D. Faydalıgül, Canan Tan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.