Milletvekilimizden Ziraat Fakültemize Ziyaret

22 Ekim 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 320 kez okundu

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 20 Ekim 2019 tarihinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesini ziyaret etti.

Ziyarette, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Fakülte ile ilgili bilgiler vererek, 1830 öğrenci ile 9 bölümde eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti. Prof. Dr. Gençsoylu, Fakültenin Araştırma ve Uygulama çiftliğinde yaklaşık 1450 dekar bir alanda üretim yaptıklarını, 1300 dekar alanda mısır üretiminin gerçekleştiğini, verimin bir önceki yıllara oranla oldukça yüksek olduğunu ve ekonomik sıkıntıların artık ortadan kalktığını, önümüzdeki yılların bu yıllardan daha güzel olacağını belirtti.

Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Bitkisel üretimin yanında hayvansal üretimin de yapıldığı çiftliğimizde; büyük ve küçükbaş yetiştiriciliği, bunun yanında yaklaşık 1300 dolayında gezen tavuk ve kuluçka tavuk ile yumurta üretimi yapıyoruz. Elde ettiğimiz süt ile 2 çeşit peynir, tereyağı, kefir, dondurma, kesik üretimi yapıyoruz.  Yakın zamanda da kaşar üretimine geçmeyi planlıyoruz.” sözleriyle Fakülte üretimi hakkında bilgi verdi.

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin çok önemli bir potansiyeli olduğunu, son yapılan çalışmalarla gelinen noktanın daha da ileriye taşınacağına inancının tam olduğunu ifade etti.

Ziyarette, Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, fakülte arazilerini ve tesislerini gezdi.