Minyatür Sanatçısı Melis Sevilay Uludağ’dan Rektörümüze Ziyaret

13 Şubat 2019 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 962 kez okundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk Sanatları Minyatür Sanatçısı Melis Sevilay Uludağ, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i, 13 Şubat 2019 tarihinde makamında ziyaret etti.

Geleneksel Türk Sanatları hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e bilgiler veren Melis Sevilay Uludağ, Rektörlük görevinin Üniversite ve İlimiz için hayırlı olmasını temenni etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk Minyatür Sanatı’nın kendine özgü bir özelliği olduğunu, özellikle Cumhuriyet sonrası Türk Resimleri’ne esin kaynağı  olduğunu vurguladı. Bu sanatın yaşatılması ve geliştirilmesine yönelik özel hassasiyetinin bulunduğuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu konuda üniversite olarak her türlü iş birliği ve projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti.