Öğrencilerimizin Bitirme Tezine TÜBİTAK Desteği

24 Aralık 2018 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 427 kez okundu

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 4. sınıf öğrencileri Adem Yağız, Kasım Çelebi ve Selda Fidan’ın Eylül-2018 döneminde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında sunmuş oldukları 3 farklı proje Kasım ayında destek almaya hak kazandı.

Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi M. Kemal Avcı’nın yaptığı, Sanayi Danışmanlığını Aydın’da faaliyet gösteren bir firmanın üstlendiği projeler “Vermikompost Mikrobiyal Kültürüne Ait Doğal Bakteriyal Suşların İzolasyonu, İdentifikasyonu ve Moleküler Tanılaması”,  “Vermikomposting Sürecinde Kullanılan Çeşitli Atıkların Vermikompost Verim Parametreleri Üzerine Etkisinin Karşılaştırılmalı Analizi”, “Pamuk (gossypium spp.) Bitkisinde Kromatin İmmünopresipitasyon (Chıp) Yönteminin Verimini Arttırma Amacıyla Lineer Poliacrylamıd (LPA) Matriksinin Uygulanması, Adaptasyonu ve Optimizasyonu”  konularından oluşuyor.

Bu projeler, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü olarak TÜBİTAK-2209 kapsamında 2209-B kategorisinde destek alan ilk projeler olmaları açısından önemli görülüyor.