Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı

27 Mayıs 2019 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 168 kez okundu

Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Emine Kılıçaslan’ın “Küreselleşme Sürecinde Devletlerarası İlişkiler Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi” adlı kitabı yayımlandı.

Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi alanlarına hitap eden kitapta, küreselleşme sürecinde değişen devlet yapılarına dikkat çekiliyor. Bu bağlamda özellikle ulus devletlerin küresel egemen güçlü devletlere karşı yok olmama mücadelesine vurgu yapılırken; kitapta, küresel egemen devletlerin kamuoyu yaratmak amacıyla medyayı kullanarak siyasal iletişimi nasıl kullandıkları da anlatılıyor. Siyasal iletişimle oluşturulan süreci kamu diplomasisi olarak adlandıran Dr. Kılıçaslan, bu siyasal iletişim dilinin günümüzde devletlerin kamu diplomasilerinin yönünü belirlediğini söyledi.