Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayınlandı

14 Ağustos 2020 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 522 kez okundu

Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ekonometri Bölümü Arş. Gör. Dr. Sadullah Çelik ile Fenerbahçe Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Necmi Gürsakal’ın birlikte yazdıkları “Makine Öğrenmesi & Derin Öğrenme İçin R Uygulamalı Doğrusal Cebir” adlı kitap yayınlandı.

Matematiğin bir dalı olan doğrusal cebirin, doğrusal eşitlikler, doğrusal fonksiyonlar bunların matrisler ve vektör uzaylarının gösterimi ile ilgilendiğini belirten Arş. Gör. Dr. Sadullah Çeli, “Teknolojideki özellikle makine öğrenmesi ve derin öğrenmedeki gelişmeler doğrusal cebirin önemini arttırmış, bu daldaki matris türlerini çeşitlendirmiş tensör, kernel gibi yeni araçları bu alana katmıştır. Bu kitap, ‘Simetrik matrislerin özvektörleri ortogonaldır’ türünden cümleleri anlamanın, öğrenmenin yolunu göstermektedir.” sözleri ile kitap içeriği hakkında bilgi verdi.

Kitap konuya farklı açıdan bakan, makine öğrenmesi ve derin öğrenme için alt yapı oluşturmaktadır.