Öğretim Elemanlarımızın Sağlık Alanında Hazırladıkları Kitap Yayımlandı

12 Şubat 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 311 kez okundu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay ve Arş. Gör. Dr. Ferhat Yıldız’ın birlikte yazıp hazırladığı “Sağlık Araştırmalarında Deneysel Desenler & Genel Yan Tutma Kaynakları” adlı kitap, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) yayını olarak yayımlandı.

Akademisyenler, araştırma görevlileri, tıp öğrencileri başta olmak üzere sağlık araştırmaları yapan herkese hitap eden kitap, deneysel desenler ve genel yan tutma kaynakları olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kitabın ilk bölümünde deneysel desenlerde temel kavramlar, deneysel yaklaşım, deneysel modeller ve örnekler, görseller; ikinci bölümünde sağlık araştırmalarındaki hatalar, yaygın yan tutma (bias) kaynakları ve sonuçları ile olumsuz örnekler anlatılıyor.

Kitap, sağlık alanında az ele alınan konuları içermekte olup, araştırmacılar için temel bir kaynak niteliğindedir.