Öğretim Görevlimizin Projesi Tescillendi

8 Mayıs 2018 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1004 kez okundu

Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (AYMES) Öğr. Gör. Mehmet Temel tarafından hem TÜBİTAK proje yürütücülüğü hem de tasarımı yapılan Çift Milli Silindir İle Yatay Briket Presi makinesi projesinin, tasarım aşamasında başvurulan faydalı model belgesi tescillendi.

Tescillenen proje ile talaşlı imalat sonucunda geri dönüşüme tabii tutulacak çelik, döküm, alüminyum ve diğer metallerin belirli bir boyuta küçültülerek içerisinde bulunan yabancı sıvı ve bileşenlerinden ayrıştırılmış, ergitilme öncesi maksimum ergitme kabiliyeti ve uzun saklama ömrü için gerekli maksimum sıkıştırma sağlandı.

Tescillenen ürünün imalatı tamamlanmış olup, ürün lisanslı bir geri dönüşüm işletmesinde kullanılmaya başlandı.