Öğretim Üyemizin Kitabı Denizli Tarihine Işık Tutacak

20 Eylül 2017 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 578 kez okundu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tanju Demir’in "Kadı Sicillerine Göre Denizli" başlıklı kitabı 10 Eylül 2017 tarihinde yayımlandı.

Osmanlı Devleti’nin en buhranlı dönemi olan 1800’lü yıllarda Denizli tarihine ilişkin araştırmaların eksikliği  göz önünde bulundurularak yayımlanan Kitapta, Şer’iye sicillerinden yola çıkılarak Denizli tarihine ışık tutuldu.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Tanju Demir kitabı ile ilgili yaptığı açıklamada  “Rahmetli hocam Prof. Dr. Serap Yılmaz'ın aziz hatırasına ithafen tam da O'nun vefatının yıldönümünde çıkan bu kitap benim için manevi değeri en yüksek eser olarak kalacak.” dedi.