Öğretim Üyemizin Üç Adet Kitabı Yayımlandı

17 Mayıs 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 640 kez okundu

Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez’in İzmir İli Aliağa İlçesi sınırları içerisinde bulunan Myrina ve Gryneion Antik Kentlerinde yapılan araştırma, kazılar ve yayınlarla birlikte 2015 – 2017 yılları arasında yürütülen yüzey araştırmalarında bulunan verileri kapsayan iki ciltlik Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları adlı kitabı yayımlandı.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Çekilmez’in Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları kitapları her iki antik kente arkeolojik açıdan farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

Öğretim Üyemizin bir diğer kitabı, “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler” ile Aliağa ve çevresindeki antik kentlerde sürdürülen çalışmaların toplu halde bilim dünyasına kazandırılması amaçlanıyor.