“Okulda Üniversite Öğretmen Yetiştirme Modeli” Konferansı Düzenlendi

21 Şubat 2019 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 425 kez okundu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından eğitimcilere yönelik düzenlenen “Okulda Üniversite Öğretmen Yetiştirme Modeli” konferansı, 20 Şubat 2019 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova’nın da katıldığı, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Okulda Üniversite Öğretmen Yetiştirme Modeli” konulu konferansa, başta Eğitim Fakültesi öğretim elamanları olmak üzere çok sayıda öğretmen ve öğretmen adayı katılım gösterdi.

Öğretmen yetiştirmede kullanılan hali hazırdaki modelin başarıya ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten Prof. Dr. Mustafa Özcan, öğretmen adaylarına yönelik belirlenen derslerin tekrar ele alınması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özcan öğretmenliğin değerli bir meslek olduğuna ve bir mesleğin ancak uygulama yapıldığı yerde öğrenildiğine de vurgu yaptı.

Konferans sonunda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz tarafından plaketini teslim alan Prof. Dr. Mustafa Özcan katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.