Rektörümüzden Genç İHH’ya Destek

8 Ağustos 2017 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1972 kez okundu

Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde okuyan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) gönüllü çalışan öğrencilerimiz, 8 Ağustos 2017 tarihinde Rektörümüzü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, “Bir Lira Bir Damla,100 Adımda Suya” Projesi kapsamında, kuraklık ve susuzluğun yaşandığı Nijer’de su kuyusu açarak binlerce insanı hayat değeri taşıyan suyla buluşturacaklarını belirten Genç İHH Aydın sorumlusu Erdal Verir, açılacak olan kuyunun adının “ADÜ Su Kuyusu” olacağını söyledi. Tüm çalışmalarında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Rektörümüze teşekkür eden İHH öğrencileri bu proje için de Rektörümüzden destek sözü aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan; ADÜ Ailesi olarak gerekli olan desteği vereceklerini söyleyerek “İnsanlığa hayat veren bu gibi projelere her zaman sıcak bakıyoruz,  öğrencilerimizin gösterdiği özveriyi takdirle karşılıyoruz, açılacak olan su kuyularının oradaki insanlığa umut vereceğini ümit ediyorum.” dedi.