Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu Erzurum’da Düzenlendi

25 Ocak 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 412 kez okundu

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) adına Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalının katkıları ile düzenlenen Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu, 11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay koordinatörlüğünde 27 hekimin katılımı ile Atatürk Üniversitesinde düzenlenen “Sağlıkta Araştırma Kursu / SAK-3G”, sağlıkta araştırma yapan herkes için sağlık araştırmalarında gerekli temel kavramlar, araştırma tipleri, araştırma ve yayın süreçleri ile araştırmada gerekli istatistiki bilgi ve beceriyi kazandırmayı hedefliyor. Kursta eğitici olarak Üniversitemiz öğretim elemanları Prof. Dr. Pınar Okyay’ın yanı sıra, Prof. Dr. Filiz Abacıgil, Dr. Öğretim Üyesi Sinan Yılmaz ve yardımcı eğitici olarak Arş. Gör. Dr. Ferhat Yıldız görev aldı.

Üç gün süren kursun sonunda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Erçişli, katılımcılara teşekkür ve katılım belgelerini verdi.