Sevgi Varsa, Engel Yoktur

26 Mart 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 176 kez okundu

Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrencileri Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü vesilesiyle, 21 Mart 2019 tarihinde Down Sendromlu gençler ile halı saha turnuvası düzenledi.

Down Sendromunun hastalık değil bir farklılık olduğunu belirten Koçarlı MYO Öğr. Gör. Ayfer Ergezen’in önderliğinde, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen halı saha maçında, Koçarlı MYO öğrencileri ile Hacı Hüseyin Arslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda eğitim gören 16 Down Sendromlu öğrenci, Üniversitemiz Güney Kampüsü’nde bir araya geldi. Keyifli geçen turnuvada şampiyon olan özel çocuklar madalyalarını büyük bir sevinçle alırken, sporculara, Yüksekokul personeli ve öğrencileri tarafından pilav-tavuk ikram edildi.

Koçarlı MYO Müdürü Doç. Dr. Onur Yılmaz, “Down Sendromlu çocuklarımıza farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte, 16 özel çocuğumuzla Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencileri gönüllerince eğlendi. Sevgi varsa, engel yoktur. Destek veren ve projemize gönüllü olarak katılan herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.