SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARINA YOĞUN İLGİ

10 Ağustos 2018 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1383 kez okundu

Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları, 8 Ağustos 2018 tarihinde başladı. Spor Bilimleri Fakültesinde gerçekleşen sınavlar için 2038’i erkek, 494’ü kadın sporcu olmak üzere toplam 2532 öğrenci kayıt yaptırdı.

Sınavın aşamaları hakkında bilgiler veren Sınav Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Güreş “Şu an Spor Bilimleri Fakültesi olarak 4 bölüm 7 programa öğrenci alımı yapılacak, sınavlar sonucunda alınacak 310 öğrenciden 50’si milli sporculardan seçilecek. Birinci aşamada motorsal testlerden yeterli puanı alan adaylar, İkinci aşama olan branş sınavlarına (futbol, atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, yüzme, güreş ve ritmik jimnastik) katılmaya hak kazanacak. Bu sene ilk defa engelli sporcu alacaklarını söyleyen Güreş, bu kategoriye de talebin fazla olduğunu belirtti.

Kayıt esnasında Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) tarafından kendilerine verilen tişört ve aday numaralarıyla sınava katılan adayların, sınavın güvenliği ve geçerliliği adına herhangi bir sorun yaşamaması adına tüm değerlendirmeler kamera çekimleriyle kayıt altına alınıyor.