Tıp Öğrencileri Topluluğu Farkındalığı Arttırmayı Hedefliyor

26 Ekim 2018 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 473 kez okundu

Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği 20 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti.

Topluluğun, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından yaklaşık 500 vatandaşımıza meme kanseriyle ilgili bilgiler verildi. Topluluk üyeleri Ege Üniversitesi’nin KETEM ile yaptığı ortak bir çalışmadan yola çıkarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Araştırmalar kırsal kesimdeki ileri evre kanser oranının şehir merkezindekilere göre %20 daha fazla olduğunu ortaya koydu. Biz de etkinliklerimizle kırsal kesimde yaşayanların konu ile ilgili farkındalığını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.