Üniversitemiz İş Ekipmanları Periyodik Kontrol Eğitimlerine Başlıyor

15 Ağustos 2018 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1531 kez okundu

Üniversitemiz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında 24 Temmuz 2018 tarihinde yapılan protokol ile “İş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin eğitimleri” Üniversitemizde gerçekleşecek.

İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde Üniversitemiz, konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak eğitim yetkisi almak üzere Bakanlığa başvurarak 24 Temmuz 2018 tarihinde yapılan protokolle söz konusu yetkiyi aldı. Üniversitemiz Bakanlık ile bu protokolü imzalayan ilk Üniversite olarak dikkat çekti.

Yönetmelik ve Tebliğ’in yürürlüğe girmesinin ardından söz konusu eğitimlerin Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kuruluşlarından temel eğitim alan kişilerce yapılacağı kaydedildi.

Bu protokole göre üniversitemiz söz konusu alanda görev yapacak personele yönelik eğitimlere başlayacak olup, eğitimlere başvurular Mühendislik Fakültemiz aracılığıyla yapılacak.

İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde toplam 16 saatten oluşacak olan eğitim şu başlıklardan oluşuyor: Mevzuat Eğitimi, İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım, Periyodik Kontrol Esnasında Alınması Gereken Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Önlem, Yöntem ve Kuralları, Ölçme ve Deney Cihazlarının Tanıtılması, Kalibrasyon ve Doğrulamaların Değerlendirilmesi, Raporlama, Çalışma Etiği ve Sorumluluklar, Sınav

Eğitimlere başvurular http://akademik.adu.edu.tr/fakulte/muhendislik/ adresinde ilan edilecek ön talep başvuru sayfasından yapılacak. Başvurulara göre eğitim tarihleri planlanıp Genel Müdürlük’ten onay alınarak Mühendislik Fakültemiz internet sayfasından ve katılımcıların tercih ettikleri iletişim kanallarından duyurulacak.