Üniversitemizde Doğu Türkistan Konferansı Gerçekleşti

5 Mart 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 434 kez okundu

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Doğu Türkistan” konulu konferans, 1 Mart 2019 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

İlginin yoğun olduğu konferansa, Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, parti ilçe başkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Taşpınar, Doğu Türkistan’ı, Çin zulmü karşısında yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Taşpınar’ın ardından konuşmasına başlayan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, yapılan zulümlerden bahsederek, Doğu Türkistan’ın Çin zulmü karşısında uluslararası arenada savunuculuğunu yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Doğu Türkistan’da zulme karşı gerçekleştirilen çalışmaları da anlatan Tümtürk, “Doğu Türkistan için sizlerden samimi dua bekliyorum.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Üniversitemize ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’e hediyelerini, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Taşpınar verdi.