Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

31 Ekim 2018 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 422 kez okundu

Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma Merkezi ve Aydin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği kadına yönelik şiddete karşı akademik ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amaçlı toplantı 27 Ekim 2018 tarihinde ADÜ Restoranda gerçekleşti.

Toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın eşi Öğr. Gör. Hatice Bircan, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Meryem Eken ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kadın sorunları ve kadına yönelik şiddete karşı çözüm sürecinde de öncülük yapacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Bu sorunun sivil toplum kuruluşları ve üniversitenin el ele çalışarak üstesinden gelinebileceği toplantıda dile getirildi.