Ziraat Fakültemizden Söke Ovası İçin İş Birliği Çalışmaları

2 Ağustos 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 610 kez okundu

Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin Söke Ovası’yla ilgili projeler yürütmek üzere görüşmeler yaptığı Alman üniversitelerinin temsilcileri, 31 Temmuz 2019 tarihinde Ziraat Fakültemizi ziyaret etti.

Önümüzdeki dönemde yapılacak bilimsel iş birliği ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyarette; Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu,  Martin Luther Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Bölümünden Prof. Dr. Christopher Conrad, Würzburg Üniversitesi Coğrafya ve Jeoloji Bölümünden Dr. Muhammad Usman, Aachen Üniversitesi Araştırma Esntitüsünden Dr. Frank Andreas Weber,  Söke Sulama Birliği Başkanı Ömer Yıldız ve Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ersel Yılmaz yer aldı.

Ziyarette; Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ile Söke Sulama Birliği yönetiminin bir araya gelip  Büyük Menderes Nehri’nden yapılan sulamalar sonucunda, Söke Ovası’nda oluşan sorunları saptayarak çözüm önerilerini değerlendirecekleri aktarıldı. Sorunlar ve çözüm önerileri göz önüne alınarak Avrupa Birliği Projesine başvuracaklarını söyleyen öğretim üyeleri, bilimsel çalışmaların yanında eğitim ve öğretim ilişkilerinin de geliştirilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde iş birliği sağlanan Üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi için Erasmus programlarının imzalanabileceğini belirttiler.