Üniversitemizde, Gastronomi Festivali Düzenlendi

15 Mayıs 2024 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 93 kez okundu

27. ADÜFEST Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Gastronomi Festivali, 13-14 Mayıs tarihlerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Festivale katılan Üniversitemiz Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Didim Meslek Yüksekokulunun gerçekleştirdiği workshoplarda, yerel lezzetlerin yanı sıra Dünya mutfağından da seçme ikramlıklara yer verildi. Kurulan stantlarda, Turizm Fakültesi ve Didim Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlıklar beğeniye sunulurken; Ziraat Fakültesi bünyesinde üretilen süt ürünlerinin tanıtımı yapıldı ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından “Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı” hakkında bilgiler verildi.

Festivalde, Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Okan Umut Şimşek ve öğrencileri ile Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu’nun sunmuş olduğu workshoplar, katılımcılar tarafından beğeni ile takip edilirken, festivale davetli olarak katılım sağlayan Ekşi Mayam İşletme sahibi Büşra Nur Çökmez,  Yabandan Mutfağa Sevim Şahin, Gurme Enginar İşletme sahibi Dilayda Bilge ve Hayri Usta’nın sunmuş olduğu workshoplar öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Aydın’ın yerel lezzetleriyle, yöresel ürünlerinin sergilendiği Gastronomi Festivali’nin gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.