|
Yozgat Çayıralan’da 19.02.1971 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Nuh KILIÇ, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olmuştur. 1994 yılında yapılan Yurtdışı Doktora Sınavını kazanarak Ludwig-Maximilians Üniversitesi (Münih, Almanya) Veteriner Fakültesi’nde Cerrahi Anabilim Dalında 1994-1999 yılları arasında doktora eğitimini almış, bu arada 1994 yılında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi olarak atanmıştır.
Doktora eğitimi tamamlanınca Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında göreve başlamış, 2002 yılında Yardımcı Doçent Dr., 2006 yılında Doçent Dr. ve 2011 yılında da Profesör Dr. unvanlarını almış, 2004-2005 ve 2014-2017 yılları arasında da ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı yürütmüştür ve halen aynı görevi sürdürmektedir.
Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda makale ve kongre tebliği yayınlamış ve aynı zamanda 2 adet doktora tezi ile 8 adet yüksek lisans tezine danışmanlık yapmıştır. BAP ve TÜBİTAK destekli birçok bilimsel projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev alan Prof. Dr. KILIÇ, 20.05.2019 tarihinden itibaren TÜBİTAK Veteriner ve Hayvancılık Dergisinde Yardımcı Editör olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Nuh KILIÇ, ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında, büyük hayvanlarda tanısal görüntüleme (radyoloji, ultrasonografi, endoskopi, artroskopi), anestezi ve reanimasyon ve yumuşak doku cerrahisi konularında çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. KILIÇ, evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.
Sakarya’da doğan Prof. Dr. Cemal İyem, ilköğrenimini Sakarya’da; orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Aynı yıl yine Uludağ Üniversitesi’nde Çalışma Psikolojisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi ABD’da yüksek lisans programına kabul edildi ve 2005 yılında mezun oldu. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ABD’da doktora programına başlayan Prof. Dr. İyem, sonrasında Londra’da Leicester Square School ve Oxford H. College’de eğitim aldı. 2006 yılında şimdiki adı Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
2008-2009 yılları arasında yine doktora araştırma sürecinde İrlanda’da University of Institute Technology Tralee’de Teknoloji Yönetimi ve Transferi üzerine çalışmalarını sürdürdü. 2011 yılında doktorasını tamamlayarak Doktor unvanı alan Prof. Dr. İyem, aynı yıl Yardımcı Doçent Doktor unvanı ile Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’ne atandı.
İtalya’da University of Florence’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2013 yılında YÖK bursu ile University of Liverpool’da post doktora ve misafir öğretim üyeliği yaptı. 2013 yılında İngiltere’de University of Chester’da misafir öğretim üyesi olarak, Teknoloji Yönetimi üzerine dersler verdi. 2014 yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından ana alan Sosyal Politika, alt alan İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine Doçent unvanı aldı. 2015 yılında İspanya’da University of Zaragoza’da misafir öğretim üyesi olarak, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında proje ekibinde yer aldı. Prof. Dr. İyem; 2006-2017 yılları arasında çalıştığı Sakarya Üniversitesi’nden ayrılarak 2017 yılı Temmuz ayında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümüne geçiş yaptı.
Aydın Andan Menderes Üniversitesi’nde Söke İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent A.Ş. Genel Müdürlüğü, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü, Üniversite, Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Stratejik Plan Komisyonu Üyeliği, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyeliği, Fikri Sınai Haklar Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği, Enstitü Kurulu Üyeliği, İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı gibi akademik ve idari görevler yürüttü.
2018 yılında EPO’nun (Avrupa Patent Ofisi) Slovenya Ljubljana’da, yine 2019 yılında Portekiz Porto’da düzenlediği PATLIB toplantısına Türkiye’yi temsilen katılan uzman kadrosunda yer aldı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) değerlendirici ekibinde de yer alan Prof. Dr. Cemal İyem, iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve temel seviyede İspanyolca bilmektedir. Prof. Dr. İyem’in alanında yayınlanmış 2 kitabı, 5 ulusal, 12 uluslararası kitap bölümü, derleme ve çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi bulunmakta olup, yayınları birçok ulusal ve uluslararası çalışmadan atıf almıştır.
Prof. Dr. Cemal İyem evli ve 2 çocuk babasıdır.
1972 tarihinde Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde doğan Prof. Dr. Bülent Kent, İlkokulu Sultanhisar Zafer İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Sultanhisar Yasemin Lütfiye Lisesi’nde tamamlamıştır.
Prof. Dr. Bülent Kent, Lisans derecesini 1996’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, yüksek lisans derecesini 2001’de Almanya’da Potsdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ve doktora derecesini 2005’te Berlin Freie Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden almıştır.
2005-2007 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Doktor Öğretim Görevlisi, 2007-2011 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor, 2011-2013 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor, 2013-2014 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor, 2015-2018 yılları arasında Sebahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor olarak görev yapmıştır.
2018 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda Profesör olarak görev yapmış ve dekanlık görevini yürütmüştür. Türk ve Alman Hukukunda Elektrik Piyasasının Düzenlenmesi ve Düzenleyici Kurumlar, Türkiye’de İnternet Sitelerine Erişimin Engellenmesi ve Alman-Türk Hukukunda Belediyelerin Mali Özerkliği (Almanca) adlı kitapları yayımlanmıştır.
İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Regülasyon Hukuku, Bilişim Hukuku ve Yerel Yönetimler alanlarında yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde, Rektör Yardımcılığı, Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Üniversitelerarası Kurul Denklik Komisyonu Üyeliği yapmıştır.
1974 yılında doğan Erdal Meşe, İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Yüksekokulu’nu kazanmıştır. Mezuniyetini takiben, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü ve ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. Eğitim hayatını sürdüren Erdal Meşe daha sonra Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü bitirmiştir.
Açılan sınavı kazanarak 2001 yılında ilk görev yeri olan İstanbul Beyoğlu SSK Müdürlüğü’nde İcra Memuru olarak memuriyete başlayan Erdal Meşe, yine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen sınavda başarılı olarak ‘Sigorta Yoklama Memuru’ unvanını almıştır. 2008 yılında unvan değişikliğiyle ‘Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru’ ardından 2010 yılında sınavda başarılı olarak ‘Sosyal Güvenlik Denetmeni’ unvanını almıştır.
Aydın SGK İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmeni, Ordu / Gölköy Sosyal Güvenlik Merkezi Kurucu Müdür Vekilliği, Balıkesir / Ayvalık Sosyal Güvenlik Merkezi Kurucu Müdür Vekiliği, Konya Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Vekilliği görevlerini yapmış, 2007 ve 2008 yıllarında Siirt ve Erzincan illerinde geçici görevler ile Sosyal Güvenlik alanında denetim ve kontrol görevlerinde bulunmuştur. Aydın SGK İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmeni, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İdari Mali İşler Daire Başkan Vekilliği gibi görevlerinin ardından Mayıs 2019 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır.
‘‘SGK Denetim Gerekçelerinde Bürokratik Yaklaşımların Kamu Zararına Yol Açmasında, Aydın İli Örneği’’ konulu tamamlanmış Proje çalışması da bulunan Erdal Meşe’nin TÜBİTAK/TÜSSİDE, SGK, Başkent Üniversitesi gibi bir çok kamu kurumu ile birlikte özel kurum ve kuruluşların vermiş olduğu idarecilik, kişisel gelişim, SGK mevzuatı, Bilirkişilik, Nitelikli Hesaplamalar ile birlikte Uzlaştırmacı Eğitimi gibi konularda eğitimlere katılmıştır.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı göreviyle birlikte üniversitemiz bünyesindeki çeşitli komisyonlarda görev almıştır. Evli olan Erdal Meşe, 2 çocuk sahibidir.
25.02.1978 Burdur doğumlu olan A. Fatih Hacıyusufoğlu, İlkokulu 1984-1989 yılları arasında Burdur’da okumuştur. Daha sonra Orta öğrenim ve Lise öğrenimini Burdur Lisesi’nde tamamlamıştır. 1994 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünü kazanan Fatih Hacıyusufoğlu, 1998 yılında Üniversite Lisans eğitimini tamamlamıştır. 1998 yılı Temmuz-Ağustos aylarında Ertuğrullar Tarım Makinaları Fabrikasında mühendis olarak çalışmış, aynı dönemde ADÜ Tarım Makinaları Bölümü Yüksek Lisans öğrenimini kazanarak akademik hayatına devam etmiştir. 2000-2001 yıllarında ADÜ Vakıf şirketlerinden olan ÜNİSAĞ şirketinde çalışmıştır. Ardından 2001 yılı Eylül ayında ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2003 yılı Şubat ayında Yüksek Lisans öğrenimini tamamlamış ve Araştırma Görevlisi görevi sona ermiştir. 2004 yılı Mayıs ayına kadar ADÜ Ziraat Fakültesi ve ADÜ Aydın Meslek Yüksekokulunda çeşitli dersler vererek akademik hayatını devam ettirmiştir. 2004 yılı Mayıs ayında ADÜ Aydın MYO Otomotiv Programına açılan öğretim görevlisi sınavını kazanmıştır. 2008 yılında ADÜ Tarım Makinaları Bölümünde doktoraya başlayan A. Fatih Hacıyusufoğlu, 2013 yılı Haziran ayında doktorasını tamamlamıştır. 2014 yılı Mart ayında ADÜ Aydın MYO’da Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümüne Yardımcı Doçent Doktor olarak atanmıştır. Halen Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölüm Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. Aynı zamanda TÜBİTAK desteği ile 2017 yılında Teknokent’te kurmuş olduğu şirketinde bilimi uygulama ile buluşturma noktasında çalışmalarını da yürütmektedir. Tarım makinaları ve tohum kaplamacılığı üzerine akademik araştırmalar yapmaktadır. Çeşitli dönemlerde, Çalışma Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitmenliği ve Adalet Bakanlığı Temel Bilirkişi Eğitmenliği yapmıştır.
Tasarım & Uygulama & Kodlama : Bilgi İşlem Web Tasarım Grubu