|
27 Mayıs 2022 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 721 kez okundu
Üniversitemiz Hastanesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı, Aydın ve çevresinde ilk kez uygulanan bir yöntemle dev kalp atardamar anevrizmasını (balonlaşması) açık kalp ameliyatına gerek kalmadan koroner anjiyografi ve özel dizayn edilmiş stent ile tedavi ettiler.
Göğüs ağrısı nedeniyle Hastanemiz Kardiyoloji Polikliniğine başvuran 59 yaşındaki Şahin Akkan’a yapılan incelemeler sonucunda kalbinin sağ tarafını besleyen dev anevrizma (baloncuk) saptandığını belirten Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı, nadir görülen bu hastalıkta hastanın kan akımını korumak ve kalp krizi geçirmesini önlemek amacıyla baloncuğun kapatılması büyük önem taşıdığını ifade ettiler.
Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı öncülüğündeki ekip tarafından hastanın kasık atardamarından kalbe ulaşılarak stent içine greft stent yerleştirmesi işlemi gerçekleştirildi.
Aydın ve çevresinde ilk kez Hastanemizde uygulanan bu yöntemle hastamızı sağlığına kavuşturan öğretim üyelerimizi kutluyoruz.
Tasarım & Uygulama & Kodlama : Bilgi İşlem Web Tasarım Grubu