3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi Gerçekleşti

16 Kasım 2020 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 345 kez okundu

Üniversitemiz ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 12-14 Kasım 2020 tarihlerinde pandemi dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in Onursal Başkanı olduğu Kongre, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Karul’un katkılarıyla gerçekleşti. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Turgut, Bursa Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Binnur Kurt Karakuş ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Öğüt Kongre Başkanlığını yürüttü.

Açılış sunumunu Türkiye Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay’ın “Bilim, Sanat ve Covid-19” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştiği kongrede; tarım, çevre ve sağlık alanlarında birçok sözlü ve poster sunumu yapılırken yedi farklı konuda alanında uzman akademisyenler tarafından kurslar düzenlendi.

Birçok farklı bilim dalından ve ülkeden katılımcıyla gerçekleştirilen kongre, öğrenciler ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle sona erdi.