Köşk Bilim Şenliği’ne TÜBİTAK’tan Destek

8 Ekim 2018 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 873 kez okundu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Köşk Mesleki -Teknik Anadolu Lisesi tarafından projelendirilen ve TÜBİTAK tarafından kabul edilip desteklenen “Köşk Bilim Şenliği” 2 - 4 Ekim 2018 tarihlerinde Köşk ilçesinde gerçekleştirildi.

Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine, 59. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Köşk MYO Müdürü Ayşe Demet Karaman, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında bilimin önemine değinen Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç,  gençlerin bilim ve teknoloji ile iç içe yetişmesinin önemini vurgulayarak projede emeği geçen tüm paydaşlara, öğrencilere teşekkür etti ve tüm stantları gezerek atölye liderlerinden bilgi aldı.

Bilime, teknolojiye, sanata karşı olumlu tutum geliştirmek, üreten bir nesil yetiştirmek, bilimi tabana yaymak gibi amaçlar gözetilerek oluşturulan "Köşk Bilimle Şenleniyor" projesinde Köşk MYO öğretim üyeleri ve Köşk ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretim kurumlarındaki öğretmenler tarafından hazırlanan yaklaşık 55 etkinlik gerçekleştirildi.

Disiplinler arası bir yaklaşımla düzenlenen ve öğrencinin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşmuş bir yaklaşım olan STEM etkinliklerine halkın da ilgisi yoğundu. Etkinlik kapsamında  sanatsal, gezici müze faaliyetleri, eğlenceli bilim deneyleri, astronomi gözlem evleri, gıda, tarım atölyeleri ve seminerler gerçekleştirildi.  Aynı zamanda öğrenciler, birçok aktiviteyi, atölye liderleri eşliğinde kendileri test etme fırsatı bularak öğrendikleri bilgilerin gerçek yaşamdaki işleyişini öğrendi.