Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine TUBİTAK’tan Destek

14 Kasım 2017 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 3648 kez okundu

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf lisans öğrencilerimizin iki adet projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A projesi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Birinci proje, incir esansiyel yağının eldesi ve prostat kanseri hücreleri üzerindeki etkisini araştırmaya yönelik bir çalışma olup Proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz Proje Yürütücüsü Betül Kara, Yardımcı Araştırmacılar ise Hilal Can, Sima Yılmaz ve  Tuğçe Naile Yerci’den oluşuyor.

İkinci proje ise,  bir bitki steroidi 20-hidroksiekdizonun prostat kanser hücreleri üzerindeki etkisini araştırmaya yönelik bir çalışma olup Proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz Yürütücü Gökçen GüneşYardımcı Araştırmacı ise Merve Hümeyra Gürses’ten oluşuyor.

Her iki projenin akademik danışmanlığı Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Olcay Boyacıoğlu tarafından gerçekleştiriliyor.