Öğretim Üyelerimiz AB Bünyesinde Düzenlenecek Toplantılara Davet Edildi

10 Eylül 2019 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 736 kez okundu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, Avrupa Birliği’nin “Antisens RNA Terapötiklerinin Dağıtımı” başlıklı COST aksiyonu bünyesinde 11-12 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılara resmi olarak davet edildiler.

Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşecek olan uluslararası uzmanların davet edildiği ‘Model Sistemler ve Toksisite Çalışma Grubu’ toplantılarında; akademisyenlerimiz prostat kanser hücrelerine hedefli ilaç dağıtımı üzerine Üniversitemizde yürüttükleri projelerini aktaracaklar.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje çalışmaları hakkında sunumlar yaparak ileriye dönük yeni proje ve ikili iş birliği fırsatları oluşturmaya çalışacaklarını ifade eden öğretim üyelerimiz, sadece davetli bilim insanlarının katılacağı toplantılarda en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istediklerini söylediler.

Toplantı sonuçlarının Ülkemiz ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni eder, öğretim üyelerimize çalışmalarında başarılar dileriz.