Probiyotik Tofu Projesine Gıda ve Tarım Dalında Üçüncülük

28 Haziran 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 648 kez okundu

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu’nun danışmanlığını yaptığı "Probiyotik Tofu" projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Birleştirilmiş Ege ve Güney Marmara Bölge Finallerinde “Gıda ve Tarım” dalında üçüncülük kazandı.

Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, vegan gastrointestinal mékroflorasını desteklemek için geliştirdikleri "Probiyotik Tofu" projesinin Tübitak 2209-A programından desteklendiğini belirtti. Boyacıoğlu, “Danışmanlığını gerçekleştirdiğim projemizi sahiplenerek, özveriyle çalışan ve bu başarıyı yakalamamızda büyük pay sahibi olan yeni mezun öğrencilerimiz Gıda Mühendisi Nursena Zeybekoğlu ve Gıda Mühendisi Hatice Özhan'a bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim.” sözleriyle ekibine teşekkür etti.

 

 Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Web Tasarım Geliştirme Grubu