Üniversitemize Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü

26 Nisan 2018 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1808 kez okundu

Ülkemizde bilimsel araştırmanın kurumsallaştırılması ve üniversitelerimizdeki genç bilim insanlarının desteklenmesi amacıyla 2002 yılından bu yana verilen “Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü bu yıl Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Dr. Fatih Ersan kazandı.

Araş. Gör. Dr. Fatih Ersan “Metal Kalkojenlerin Kızılötesi Dedektörlerde ve Lityum-Iyon Bataryalarında Kullanılabilirliğinin Araştırılması” başlıklı doktora tezi ile doktorasını Türkiye’de bir üniversiteden tamamlamış, bu çalışmalarıyla ülkemizin bilim gündemindeki temel sorunlardan birinin çözümüne katkıda bulunmuş  genç bir araştırmacıya verilmesi öngörülen ödüle layık bulundu.

Üniversitemiz Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Aktürk danışmanlığındaki katıhal fiziği alanında yapılan doktora çalışmasında, yeni nesil malzemelerin elektronik ve yapısal özelliklerinin hesaplanması, bu malzemelere yeni işlevler katma amacıyla nano yapılandırma, geometrik şekillendirme, kusur oluşumları inceleniyor. Çalışma, yeni malzemelerin atomik boyutta enerji depolama, ışık algılama özellikleri belirlenmesinde önemli bilimsel katkılarda bulunuyor. Dr. Ersan’ın doktora çalışması gelecekte yapılacak deneysel ve teorik  çalışmalara öncülük yapacak nitelikte bulunuyor.