JoVE - Video Veri Tabanı Eğitimi

Sayın Araştırmacılar; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 2017 yılında aboneliği gerçekleştirilen makalelerin görsel olarak açıklandigi, dünyanın ilk ve tek hakem heyetli video veri tabanı olan JoVE -(Video Veri Tabanı) için bilgilendirme ve kullanıcı eğitimi yapılacaktır..

Veritabanı hakkında;

• JoVE (Journal of Visualized Experiments) makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı Dünyanın ilk ve tek hakem heyetli video veritabanıdır. PubMed/MEDLINE, SciFinder, Scopus ve Web of Science tarafından indexlenmiştir.
  • Ayrica, dünyada Etki Faktörü değerine (1.1) sahip olan tek video veritabanıdır.
  • Videolar makaleyi yazan kişinin labaratuvarında JoVE’nin profesyonel video ekibi tarafından çekilmektedir.
  • Şu an itibariyle içerisinde 7000+ video makale mevcut olup her ay 90 tane yenisi eklenmektedir.
  • Dünyada 1000+ üzerinde Türkiye’de 32 Üniversitenin kurumsal üyeliği bulunmaktadır.
JoVE -(Video Veri Tabanı) için tıklayınız

9 Mayıs 2017 Salı - 10:49:16