Kurumsal Kimlikle Kütüphane Veri Tabanlarına Erişim

Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanemizin erişim sağladığı beş veri tabanı (YETKİM) kapsamında kurumsal kimlikle erişime açılmıştır. Bu veri tabanları ; Elsevier Veri Tabanları (Science Direct, Scopus, Mendeley, ClinicalKey, Elsevier Ekitapları) Web of Science , Ebsco Host, IEEEXplore, Taylor and Francis Online(E-Dergiler, E-Kitaplar)’dır.

Bu veri tabanlarına Proxy ayarı yapmaya gerek kalmadan erişim için cihazlarınızdan (tablet , Pc, cep telefonu vs.) karşınıza çıkan sayfada "Institutional Login" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitemizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirileceksiniz. Bazı durumlarda nadiren kurum seçtikten sonra ana sayfaya tekrar yönlendirilebilirsiniz, lütfen tekrar
"Institutional Login" bağlantısını takip ediniz.

ADÜ Kullanıcı adı ve parola (mail adresi @ işaretinden önceki ön ek ve mail şifreniz) girişi sonrasında veri tabanı tarama ekranına erişmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitemizin ismini/logosunu veya EKUAL logosunu görmelisiniz.

NOT: YETKİM, Türkiye’nin yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kimlik federasyonudur.Kimlik federasyonu, web kaynakları için kimlik doğrulama ve yetkilendirme altyapısı sağlar. Bu altyapı ile kurumlar arası web kaynaklarına erişim basit ve güvenli olur. Kişiler, kendi kurumlarındaki kimlik bilgileri ile birçok web kaynağına erişim sağlayabilirler.

22 Nisan 2022 Cuma - 13:40:03