Öğrenci Bilgi Sistemi (OBiS) - Sağlık Bakanlığı HES Kodu Entegrasyonu

Öğrencilerimizin, COViD-19 risk durumunu hızlı bir şekilde sorgulanarak öğretim elemanlarına bilgi akışı sağlayabilmek için, Sağlık Bakanlığı ile yapılan HES  (Hayat Eve Sığar) Kodu Kurumsal Sorgulama Protokolü kapsamında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBiS) ile HES Kodu sistemi entegrasyonu çalışmaları tamamlanarak sistem öğrenci ve öğretim elelamlarımızın kullanımına açılmıştır.

Öğrenciler tarafından OBiS sistemine girilen HES Kodları, kontrollü sosyal hayat kapsamında öğrencilerin COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını bilgisini Sağlık Bakanlığı sisteminden anlık ve hızlı bir şeklde sorgulamaktadır. Öğretim elemanları OBiS içerisinde yer alan Ders Şube Öğrenci Listelerinde, derse kayıtlı öğrencilerin risk durumlarını görerek isterlerse anlık olarak toplu sorgulama yapabilmektedirler.

Ayrıca üniversitemiz öğrenci işleri bürolarına gelen ziyaretçilerin de OBiS üzerinden HES kodu sorgulamalarının hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayan sorgulama ekranları ziyaretçilerin kullanıma açılmıştır.

19 Şubat 2021 Cuma - 17:39:44