Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı

T.C. Kalkınma Bakanlığı, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, YÖK ve TÜBİTAK’ın destekleri ile 03-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da Pullman Kongre ve Fuar Merkezin de  “Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı” düzenlenecektir.

Kamu, Üniversite ve Özel Sektör başta olmak üzere, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda, kurumlar ve kişilerarası bilimsel, bilgi ve ticari işbirliği zemininin oluşturulması, yapılan hizmet ve faaliyetlerden ulusal ve uluslararası farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen fuara üniversitemiz personelinin de katılımları önem taşımaktadır.

Zirve ve fuarda;

·    Türkiye’de gerçekleştirilen AR-GE faaliyetlerinin sunumu,

·    AR-GE’de kamu özel ve üniversite etkileşiminin artırılması,

·    Uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi,

·    Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi öncelikli konular hakkında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Üniversite, kamu ve özel sektör üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenecek panellerde ise dünyada bu alandaki AR-GE çalışmalarının ne yöne gittiği, Türkiye’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiği ve bunun için uygulanması gereken politikalar ile aktörler arası işbirliklerinin geliştirilmesi için somut öneriler tartışılacaktır.

Fuar kapsamında, üniversiteler ve kamudan araştırma altyapıları ile özel sektör AR-GE merkezleri başta olmak üzere sanayi kesimine tahsis edilecek stantlarda firmaların faaliyetlerine ilişkin tanıtım yapılmasına ve ekosistemin güçlendirilmesi kapsamında işbirliklerinin sağlanmasına uygun ortam hazırlanacaktır.

Organizasyon kapsamında,

·    AR-GE İşbirlikleri Zirvesi

·    AR-GE İşbirlikleri Fuarı

·    Bir-e-Bir Görüşmeler