ADÜSEM Türk Akreditasyon Kurumu Tarafından Akredite Edildi

7 Aralık 2018 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 248 kez okundu

Üniversitemizin aktif çalışmalar yürüten araştırma merkezlerinden biri olan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSEM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonucunda, TS EN ISO/IEC 17024 2012 standardına göre, 19 Kasım 2018 tarihinde AB-0253-P akreditasyon numarası ile akredite edildi. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirme süreci devam etmektedir.

ADÜSEM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kurum olan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetki kapsamındaki sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüten Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olabilmek için sürecin ilk adımı olan TÜRKAK tarafından yapılan denetimi başarıyla tamamlayarak akredite oldu.

MYK tarafından yetkilendirme süreci devam eden ADÜSEM tarafından ülkemizin turizm potansiyelini arttırarak, daha kaliteli turizm hizmetleri sunmak adına aşçılık, servis görevlisi, kat sorumlusu, oda temizleme görevlisi, pideci, kebapçı, pastacı, transfer elemanı alanlarında başvurularda bulunuldu. Turizm alanında 15 ayrı kapsamda gerçekleştirilen sınav ve belgelendirme başvuru süreci devam ediyor.