Anla- Anlat-Tartış Seminerlerinin Onuncu Programı Düzenlendi

18 Ocak 2023 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 629 kez okundu

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin (İTBF) düzenlediği Anla- Anlat- Tartış Seminerleri’nin onuncu programı, 5 Ocak 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hacer Harlak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent Çelik ve Dr. Öğr. Üyesi Berivan Binay’ın yanı sıra fakültenin farklı bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, İTBF Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarıca "Göstergebilim-Anlama Yolculuk" başlıklı bir seminer verdi. Konuşmasında göstergebilimin kapsamı üzerinde duran Prof. Dr. Sarıca, varoluş yolculuğunda anlamlarla kuşatılmış olan insanın söz konusu anlamları çözmesinde göstergebilimin rolüne değindi.

Soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.