Bozdoğan MYO’da “Organ Nakli ve Bağışı” Semineri Verildi

7 Kasım 2019 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 141 kez okundu

Bozdoğan Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen Organ Nakli ve Bağışı konulu seminer, 6 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşti.

Dr. Merve Abbak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bağışlanan her organın yaşama tutunmak isteyen bir insana el uzatmak anlamına geldiği konusunda bilgilendirildi.

Organ naklini “görev yapamayacak kadar hasta bir organın, yenisi ve sağlamı ile değiştirilmesi işlemi” olarak ifade eden Abbak, Organ bağışının "canlıdan ve kadavradan" olmak üzere iki şekilde gerçekleştiğini belirterek organ bağışı ile ilgili prosedürler hakkında bilgi verdi.

Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonunda, organ nakli ve bağışı ile ilgili broşürler dağıtıldı.