Diyabetli Çocuklar Yaz Kampında Eğlenerek Öğrendi

24 Haziran 2019 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 395 kez okundu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dallarının düzenlediği geleneksel diyabetli çocuklar yaz kampı, 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşti.

Dört gün süren kampta 31 diyabetli çocuk, Doç. Dr Ahmet Anık, Doç. Dr Korcan Demir, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş, Serap Dağ ve Gökhan Çelik ile eğitim ve eğlence saatlerinde birlikte zaman geçirdiler.

Diyabet eğitimi ve beslenme eğitiminin yanı sıra yüzme, havuz oyunları, yoga, aerobik, voleybol, futbol, kart oyunları, çeşitli yarışmalar ve karaoke gibi etkinliklerle kampta hem eğlenen hem de öğrenen çocuklar; birliktelik, dayanışma, yardımlaşma ve ekip olabilmenin önemini kavradılar.