Diyarbakır'daki Anneler Hakkında Kamuoyuna Duyuru

9 Eylül 2019 Pazartesi - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 2138 kez okundu

Diyarbakır’da Evlatları Bölücü Terör Örgütü Tarafından Kaçırılan Annelerin, 3 Eylül 2019 Salı Gününden Bu Yana Başlattıkları Haklı Mücadeleye; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Olarak Destek Verdiğimizi Bildirir; Reşit Dahi Olmayan Çocukları Kandırarak ya da Zorla Kaçırarak Gerçekleştirilen Bu Tür İnsanlık Dışı Hareketlerin, Ülkemizin Birliğine ve Beraberliğine, Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğüne Gölge Düşüremeyeceğinin Bilinmesini İsteriz.

Ülkemizde Yıllardır Varlığını Sürdüren Bu Hain Oluşumun Yerli ve Yabancı İşbirlikçileri Bilmelilerdir ki Bu Ülkenin Temelinde Kardeşlik, Merhamet, Dayanışma Duygularıyla Dünyaya Başkaldırıp Birbirine Kenetlenen İnsanlar Vardır.

Devletimizin Birliğine, Vatanımızın Bekasına Göz Dikmiş Bu Hainler, Hiçbir Hukuki, Ahlaki İlke ve Vicdan Tanımaksızın Kendi Vatandaşının Canına Kast Etmiş, Bölgenin Gelişiminin Önünde Her Zaman Bir Engel Teşkil Etmiştir.  Üniversite Olarak Baştan İtibaren Tarafımızı Sadece Milli İradenin Tarafında, Vatandaşımızın Yanında Yer Alarak Belirlediğimizi Tüm Ülke Kamuoyuna İlan Ediyoruz.

Evlatlarına Sahip Çıkmak için Seslerini Duyurmaya Çalışan Annelerimizin Arkasında Olduğumuzu, Tüm Akademik ve İdari Personelimizle Bu Haklı Mücadeleyi Desteklediğimizi İfade Ediyoruz.  Bir Bilim Yuvası Olarak Taşıdığımız Görev ve Sorumlulukların Bilinciyle Devletimizin Öngördüğü Her Türlü Adımda Devletimizin ve Milletimizin Yanında Olduğumuzu Kamuoyuna Saygı ile Duyururuz.

Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR

REKTÖR