“Kaşopita” III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde Tanıtıldı

3 Mayıs 2019 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 517 kez okundu

Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Aytekin Kalkan ile Öğr. Gör. Eren Gönül, Didim’in mübadilleri için önemli bir sembol yiyecek olan Kaşopitayı, “Deneysel Mutfak Kültürel Mirasın Yaşatılmasında Bir Araç Olabilir Mi?” adlı çalışmalarıyla Marmaris’te 24-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde tanıttı.

Temel amaçlarının, hem unutulmakta olan bir yiyeceği yeniden hatırlatmak hem de yiyeceği daha geniş kitlelere farklı trendlerle ulaştırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, ‘’Bu şekilde somut olmayan kültürel mirasın da yaşatılmasına katkıda bulunacak ve farkındalık oluşturulabilecektir. Geleneksel olarak evlerde yapılan Kaşopita’yı deneysel mutfak çalışması ile glütensiz bir şekilde üretip çölyak hastalarının tüketebilecekleri “Kaşopita Krakeri” reçetesini geliştirdik.’’ dedi.

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak nitelendirdikleri Kaşopitayı, çocukların da rahatlıkla tüketebileceğini belirten Öğr. Gör. Kalkan, hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeden raf ömrü ölçülmeye çalışılan ve market formu için özellikle ürünün daha değerli olabilmesi ve taklitlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla bir patente sahip olması gerektiğini söyledi.

               

 Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Web Tasarım Geliştirme Grubu